This problem is killing me! mkv-->avi pls help!

Want share expirience with other users or get it ? Welcome.

This problem is killing me! mkv-->avi pls help!

Postby Ramazan » Wed Sep 28, 2011 11:33 am

so i have the following file (mkv):

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L5.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1h 30mn
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : A_AAC
Duration : 1h 30mn
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy

i wan to keep the video quality and audio quality as it is, i only want to change the container to avi. So i open up Xvid4PSP 5 and choose the following settings:

Format: AVI HArdware HD
Denoise: Disabled
Brightness: Disabled
Video encoding: Copy
Audio encoding: Copy

but everytime i get an error saying: "The function DeleteComments was called on a stream[?] that hasen't been initialized with SetSource"

what to do? I guess this is due to the option AUdio encoding: copy. I've even tried to encode the audio to another format, but then there is no sound in the video only an awfull sound!
Ramazan
 
Posts: 1
Joined: Wed Sep 28, 2011 11:21 am

Re: This problem is killing me! mkv-->avi pls help!

Postby forclip » Wed Sep 28, 2011 7:49 pm

AAC isn't allowed in AVI, don't you see a Warning message about it? So you must reencode the audio. Don`t know why you don't have normal sound after reencoding - please post complete encoding log.
forclip
 
Posts: 823
Joined: Wed Dec 26, 2007 3:05 pm


Return to HOWTO

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests